Η Επιχείρηση

Αρχική

“Αν δεν ξέρεις προς ποιό λιμάνι πλέεις, κανένας άνεμος δεν είναι ευνοϊκός”.

Δεν σχεδιάζουμε απλά μακέτες.. Αναδυκνύουμε τα δυνατά σημεία της επιχείρησης σας, εξετάζουμε τον ανταγωνισμό και τις τάσεις της αγοράς και δημιουργούμε ένα αποτέλεσμα εξιδανικευμένο στις ανάγκες των πελατών σας.

Αρχική

Λέξεις όπως pantone, τιράζ, φοντάρισμα ή ρεφλέξ ακούγονται συχνά στα οικογενειακά μας τραπέζια.

Τα 90 χρόνια ιστορίας στην τυπογραφία και οι 5 συνεχόμενες γενιές τυπογράφων έχουν κάνει την εκτύπωση offset προσωπική μας υπόθεση.

Αρχική

Ενθουσιαζόμαστε ακόμα και με τις μικρές ποσότητες…

Δεν σημαίνει ότι μια μικρή ποσότητα εκτύπωσης δεν έχει δικαίωμα της ίδια αγάπης από εμάς. Με ένα εύρος μηχανημάτων που μπορεί να καλύψει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες, παρέχουμε ανταγωνιστικές λύσεις ακόμα και στις μικρές ποσότητες εκτύπωσης.

Η Ιστορία μας

 • 1928
  Η έναρξη της εταιρίας έγινε το 1928 στις Μοίρες, από τον ήδη τυπογράφο και βιβλιοδέτη Αβραάμ Κυπράκη με ένα χειροκίνητο πιεστήριο, μια κοπτική χάρτου και πλήθος τυπογραφικών στοιχείων.
 • 1945
  Στη συνέχεια ανέλαβε ο γαμπρός του Φανούριος Χριστοδουλάκης ο οποίος επεκτάθηκε στο εμπόριο χαρτικών και γραφικής ύλης και έκανε το βιβλιοπωλείο κέντρο των Μοιρών φέρνοντας καθημερινά Αθηναικές και ντόπιες εφημερίδες.
 • 1985
  Η επόμενη γενιά ήταν ο Ανταλκίδας Χριστοδουλάκης ο οποίος εκσυγχρόνισε το βιβλιοπωλείο με συνεχόμενες ανακαινίσεις ενώ σημαντικός σταθμός ήταν η επέκταση χώρου με ένα νέο κέντρο τύπου.
 • 1996
  Έγινε η αγορά μιας υπερσύχρονης για την εποχή της, μηχανής εκτύπωσης με αλκοόλη και μιας νέας μηχανής offset για μεγάλο σχήμα. Παράλληλα η εταιρεία μπήκε στον χώρο της εκτύπωσης κουτιών ψητοπωλείων-ζαχαροπλαστείων και μηχανογραφικού dot matrix.
 • 2011
  Ανέλαβε η 4η γενιά και τιμώντας την βαριά ιστορία που την συνοδεύει και προχώρησε σε εκσυχρόνηση των μηχανών και της οργάνωσης του τυπογραφείου.
 • 2013
  Προστίθεται στον μηχανολογικό εξοπλισμό διπλωτική-ραφτική πολυσέλιδων φυλλαδίων και 2 ψηφιακά μηχανήματα, ένα υψηλής απόδοσης χρώματος και ένα ρολού μεγάλου σχήματος.
 • 2016
  Η εταιρεία δημιουργεί ένα επιπλέον σημείο παρουσίας με το νέο Βιβλιοχαρτοπωλείο Αβραάμ στο Ηράκλειο Κρήτης στην οδό Έβανς.
 • 2018
  Υλοποιείται η αγορά μηχανήματος ctp (computer to plate) για περισσότερη ακρίβεια εκτύπωσης, γρηγορότερους χρόνους και μικρότερο περιβαντολλογικό αποτύπωμα.
 • 2019
  Προστίθεται στον μηχανολογικό εξοπλισμό μια εκτυπωτική Offset μεγάλου σχήματος με inline color pilot για την βέλτιστη απόδοση χρώματος και βερνικωτική μονάδα για βερνίκι νερού.
 • 2020
  Γίνεται η μεταφορά της παραγωγής σε σύχρονες εγκαταστάσεις 1 στρέμματος στην Ηρακλείου-Μοιρών με ταυτόχρονο εκσυχρονισμό μέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού.
 • 2021
  Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής τα βιβλιοχαρτοπωλεία Αβραάμ πλέον έχουν και ψηφιακή παρουσία με το νέο eshop textbook.gr

LIFE OF A PRESSMAN